Uw gezondheid, onze zorg!
Bel voor een afspraak:
043-3614553 of
Mail ons

Vergoedingen 2018

Wordt uw behandeling vergoed?
Naast de huidige (verplichte) basisverzekering, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten . Afhankelijk van de zorgverzekeraar en uw aanvullende verzekeringsvoorwaarden bent u voor een bepaald aantal behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar verzekerd.
Kijk dus altijd eerst in uw verzekeringsvoorwaarden of u voor fysiotherapie verzekerd bent. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u opzoeken.

Welke behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering?
Patienten met chronische aandoeningen krijgen vanaf de 21e behandeling de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Welke aandoeningen hiervoor in aanmerking komen wordt door de overheid bepaald. U kunt bij uw verzekeringsmaatschappij opvragen of uw aandoening voor deze vergoeding in aanmerking komt gedurende een bepaalde periode.
Een aandachtspunt is dat de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed worden. Bent u niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan kan het zijn dat u de eerste 20 behandelingen gedeeltelijk of geheel zelf moet betalen.

Hoe wordt de behandeling afgerekend?
Onze praktijk heeft met alle verzekeraars een contract, dus wij kunnen in de meeste gevallen rechtstreeks declareren en zo worden dan uw behandelingen aan ons vergoed. Indien u niet voor fysiotherapie verzekerd bent, moeten wij de behandelingen rechtstreeks bij u in rekening brengen.